Bel ons 0653122571

Laten we samen
jouw nieuwe website bouwen

Wat kost een website nou precies?


De vraag: "wat kost een website" is net zo lastig te beantwoorden als: "wat kost een huis”. Je kunt een standaard eengezinshuis kopen of een villa laten bouwen die door een beroemde architect is ontworpen. Met websites is het net zo. Vanaf € 175 bouwen wij een volledig functionerende website met homepage en contactpagina.

De eerste vraag die je moet beantwoorden: Wat is het doel en daarmee de functionaliteit van jouw website?
 • Welke doelgroep wil je bereiken?
 • Welke marketingstrategie heb je met je website?
 • Moet je website alleen een digitaal visitekaartje zijn?
 • Wil je dat jouw website communiceert met sociale media?
 • Wil je de inhoud regelmatig zelf kunnen aan passen?
 • Hoe wil je jouw product of diensten aanprijzen?
 • Ben je opzoek naar een website zonder betaalmogelijkheden of naar een webshop met winkelmandje en betaalmogelijkheden?
 • Wil je regelmatig mail campagnes uitvoeren om jouw producten en diensten onder de aandacht te brengen van je eigen opgebouwde klanten bestand of wil je een stap verder gaan en adressen kopen van bepaalde doelgroepen?
 • Moeten klanten zich kunnen inschrijven in je klantenbestand?

De volgende vraag die je jezelf moet stellen gaat over het uiterlijk van de website
 • Moet jouw website zich bijzonder onderscheiden door een hoogstaande look en feel met mooie illustraties, fotografie en design of ben je tevreden met een gewone functionele website?
 • Op grond van bestaande web ontwerpen (templates) zijn mooie en goede websites te maken, die toch persoonlijk en uniek zijn door de keuzes van kleuren en bijzondere stramienpagina’s. Je kunt zelf je teksten, foto’s en illustraties aanpassen via een zogenaamd content managementsysteem.

Voorbeelden van websites

Stacks Image 337952

Jollycolors
Beauty website schoonheidsbehandelingen; community opbouwen via sociale media en blog. Facturen maken vanuit site.

Stacks Image 337960

Stichting Humsterland Energie
Duurzaam gedrag promoten voor het Middag Humsterland. Uitgebreide site met blog en veel informatie. Inclusief een nieuwsbrief functionaliteit.

Stacks Image 337964

Toetstheater
Promotie van de theatergroep. Potentiële klanten moeten een indruk krijgen van de mogelijkheden en uitgedaagd worden om te boeken.
Site met blog, RSS functie en sociale media.

Stacks Image 337968

Huisartsenpraktijk
Functionele website voor huisartsen, met de mogelijkheid recepten na te bestellen en afspraken te maken met de artsen en een nieuwsbrief service.
De site is gemaakt in samenwerking met Mavanov Webdsign.

Offerte voor website


Nadat we hebben verkend wat je precies wilt krijg je een prijsopgave en een indicatie van de tijd van ontwikkeling: (Ontwerp, keuze domeinnaam en serviceprovider, goedkeuring van het ontwerp, inbouw van de gewenste functionaliteiten, maken/ selecteren teksten en illustraties en logo, testen van de website op verschillende brouwers en platforms etc.)
Tijdens de bouw wordt reeds gewerkt aan het optimaliseren van jouw website voor de vindbaarheid op Google.

Prijzen voor opgeleverde websites


Eenvoudige website op basis van template (keuze uit meer dan 100) (Gevuld met de eerste door jou aangeleverde tekst, foto’s, illustraties, contactformulier, sociale links)
Prijs: van € 175,- tot € 600,-

Eenvoudige webshop op basis van template
(Gevuld met de eerste door jou aangeleverde tekst, foto’s, illustraties, contactformulier, sociale links, bestellen & betalen) Prijs: van € 750,- tot € 1250,-

Maatwerk website (Speciaal design, mooie vormgeving, met veel mogelijkheden)
Prijs: van € 2.500,- tot € 4.000,-

Maatwerk webshop (Speciaal design, mooie vormgeving, incl. bestellen en betalen)
Prijs: van € 3.500,- tot € 7.000,-

Complexe maatwerk websites of web-winkels
(Dit zijn websites die communiceren met diverse databases waardoor klanten gegevens kunnen invullen en resultaten terug krijgen. Het ontwerp is op maat gemaakt. Websites met allemaal input/output mogelijkheden/koppelingen en een voor uw organisatie gemaakt design) Prijs: Minimaal € 10.000,-


Onderhoud


Bij de oplevering van de website krijg je een training in het CMS systeem. Wens je op maandbasis ondersteuning dan is dat mogelijk en worden de tarieven op voorhand afgesproken en begroot. De ervaring leert dat je in het begin door onervarenheid wat vaker een beroep moet doen op ondersteuning. Daarvoor kun je in principe direct contact opnemen.

Voor wie maken wij websites


Wij maken websites voor eenmansbedrijven, kleine bedrijven, particulieren, verenigingen en stichtingen en dienstverleners zoals advocaten en artsen.
Als regel maken wij vooraf een offerte voor het bouwen en opleveren van de Website en een offerte voor onderhoud. De kosten voor de service provider inclusief de domeinnaam kunt je direct met de gekozen provider afrekenen.

Voor grote organisaties maken wij geen websites.

Websites voor grote organisaties als universiteiten, automobielfabrikanten, Ebay, Marktplaats, Bol.com enzovoort zijn zeer complex en deze bedrijven hebben als regel een eigen ICT- en communicatieafdeling en huren gespecialiseerde website bouwers in voor speciale programmeertaken. Dergelijke bedrijven hebben eigen servers om hun websites te hosten.

TECHNISCHE INFORMATIE

Zekerheid in de toekomst


Wisselen van service provider
De bestanden van je website staan op de harde schijven van de serviceprovider en die maken dagelijks als regel een back-up. Die bestanden kunt je met een FTP (File Transfer Protocol) programma benaderen. Wel moet je over de inlogcodes beschikken om daarbij te kunnen. Je kunt deze bestanden dan downloaden en bewaren op je eigen computer als je dat wilt of verhuizen naar een andere serviceprovider.

Verhuizen naar een andere service provider
Serviceproviders zijn verplicht om jou in staat te stellen jouw website naar een andere provider te verhuizen. Jouw bestanden moeten verhuisd worden, maar ook je domeinnaam en de daarbij behorende email en email bestanden en ook de eventueel opgebouwde databases van je producten, diensten en klantengegevens.
Je krijgt daarvoor een code een zogenoemde token. Met deze token kan de nieuwe provider al jouw gegevens en bestanden overzetten.

Veranderen van websitebouwer/ ondersteuner
Je kunt ook veranderen van websitebouwer. Je moet daarbij wel het volgende bedenken: Websites zijn ontwikkeld op een zogenaamd platform. Daarvan zijn er velen. Zoals Wordpress, Expresion Engine, Joomla, Rapid Weaver, Espresso, Dreamweaver en nog veel meer.
Website ontwikkelaars zijn meestal gespecialiseerd in één platform. Dus de nieuwe websitebouwer zal je moeten uitkiezen op basis van zijn/ jaar expertise.
Progamma’s als Dreamweaver zijn universeel daar kun je vrijwel alle websites mee muteren en doorontwikkelen.
Heb je een eenvoudige website dan kan er vaak eenvoudiger op basis van je inhoud van jouw website een nieuwe worden gemaakt. Dat gaat relatief snel als je van templates uitgaat.

Beschermen van je gegevens
Gegevens van klanten (zeker financiële gegevens), personeel en leden moeten in een aparte database worden bewaard. Dus niet in je website bestanden/;-Anders zijn die te gemakkelijk te hacken.
Sommige klanten wensen ook de website bestanden te beschermen tegen ongeoorloofd kopiëren. Dat is ook mogelijk. Door bijvoorbeeld de functie rechtsklikken onbruikbaar te maken en als je verder wilt door op alle tekst en illustraties een speciale versleutelde codes toe te passen. Er zijn bedrijven die die omzetting naar codes verzorgen; maar dat kost natuurlijk veel meer.

Samenwerking met specialisten


Niemand weet alles en kan alles. Daarom schakelen wij voor bijzondere functionaliteit specialisten in. Net zoals een garage het spuit en uitdrukwerk uitbesteed, werken wij samen met specialisten voor kritische functies van een wesbite, zoals databases voor privacygevoelige informatie (juristen en huisartsen).

Tekst schrijven voor je website
Goede sterke teksten maken is een vak. Als je jouw ruwe tekst maakt kan een goede tekstschrijver dat in een aantrekkelijke veel mooier jasje omvormen.
Eefke Peeters tekstbureau. Eefke verdiept zich in jouw product en dienst en maakt moderne teksten die bij jou passen.

Zelf website bouwen


Als je handig bent en gevoel hebt voor digitale media, dan kun je ook zelf je website bouwen. Het is leuk werk, soms frustrerend en kost behoorlijk wat tijd. Voordat je daarmee begint kan ik je ondersteuning bieden in de keuzes in het proces waar je mee gaat beginnen. Ook kan ik hulp verlenen gedurende het proces.

Testen


Voordat je website definitief online komt hebben wij een testdomein beschikbaar. Daarmee kun je aan een select groepje vrienden, bekenden en klanten vragen wat zij ervan vinden. Hun opmerkingen en verbeter suggesties kunnen dat ingebouwd worden voordat je definitief on line gaat.

Besteed aandacht aan goed beeldmateriaal


Mooie foto’s en sterke illustraties ondersteunen je boodschap en jouw producten en diensten. Er zijn veel mensen die beeldmateriaal van het internet afplukken. Je loopt daarmee het risico, dat je later rechten moet betalen.
Je kunt ook beeldmateriaal kopen bij organisaties als:
Logo ontwerp is een speciaal vakgebied. Het laten maken van een logo kost al vlug een paar honderd Euro als dat door een goede creatieve ontwerper wordt gemaakt. Ook zijn er sites die logo’s kunnen genereren op basis van duizenden template ontwerpen, die je uniek kunt aanpassen voor je eigen bedrijf. Kosten vanaf 30 Euro. Voorbeeld Free logo service (niet echt free dus)

Ik kan je website bouwen, en ook mooi beeldmateriaal voor je maken. In combinatie met het bouwen van een website krijg je aantrekkelijke kortingen op beeldmateriaal. Hiermee maak je de site persoonlijk. Bekijk websites waar ik fotografie voor heb verzorgd:

WEBSITE FUNCTIES

Websiteontwerp

Sociale media zijn belangrijk en worden steeds belangrijker. Daarom moeten websites op de eerste plaats uitstekend functioneren op smartphones en tablets en natuurlijk ook op desktops. Die functionaliteit noemen we responsive.

Voor de smartphones worden sommige functionaliteiten vereenvoudigd. Knoppen voor links en menu’s moet voldoende groot zijn om met vingers te bedienen. Alle afbeeldingen/ illustraties moeten schaalbaar zijn. Teksten moeten prettig leesbaar zijn.

Compatibiliteit

Je website moet in alle webbrouwsers (Chrome/ Safari/ Firefox/ Internet Explorer e.d. goed functioneren.
Maar ook op diverse smartphones als Andoid phones en I-phones.
In de programeertalen HTML/ CSS en PHP en Java moet daarvoor code voor ingebouwd worden, die al die verschillende systemen herkent en er goed op reageert.

Stramienpagina’s

Dit zijn pagina’s met verschillende functionaliteiten.
 • Homepage
 • Contactpagina
 • Fotopagina/ - album
 • Blog
 • Sitemap
 • Iframe
 • Veel gestelde vragen pagina
 • Zoekpagina’s met filters
 • Webshop
 • Facturering pagina’s
Meer functionaliteiten

 • Sociale media integratie
 • Eigen logo kunnen plaatsen
 • Diverse soorten navigatiesystemen
 • Reacties van lezers op je blog
 • Opzet en bijhouden van een ledenadministratie of klanten bestand
 • Mailings aan eigen klanten en gekochte adressen
 • Meertaligheid
 • Planningsytemen voor projecten
 • Reserveringsytemen voor klanten (kappers/ tandartsen/..)
 • Afgeschermde delen voor eigen personeel of klanten die betalen voor toegang tot informatie (bijvoorbeeld bij bruidsfotografen)
 • Modules waarmee klanten kunnen rekenen;- zoals hypotheek berekenen
Ingebouwde App’s

Bekende voorbeelden zijn de apps van Google voor de vindbaarheid van bedrijven maar is ontzettend veel meer. We noemen er een paar:
 • Apps voor goed afspelen video
 • Afspraken kalenders waar jij en klanten bij kunnen
 • Weervoorspellingen
 • Cameratoezicht in je winkel
 • Muziek
Content managementsysteem (CMS)

De inhoud van je website zul je regelmatig willen aanpassen, zeker als je producten of diensten verkoopt. Als dat sporadisch gebeurt dan kun je dat door jouw website bouwer laten doen.

Maar als je dat regelmatig moet doen dan heb je een CMS nodig, waar je zelf teksten en illustraties kunt aanpassen.
Je krijgt daarvoor een training bij de oplevering van de website en natuurlijk nazorg als je vragen hebt.

Backup en onderhoud van je website

Er zijn veel goede service providers in het land. Prijzen vanaf € 45 per jaar voor een eenvoudige website tot vele honderden per jaar voor uitgebreide websites.

Wij vinden het van belang dat de serviceprovider een helpdesk heeft, waardoor storingen per telefoon opgelost kunnen worden.

SEO (Search Engine Optimalisation)

Zoekmachines zoals Google, Yahoo en Bing plaatsen je website in een positie op basis van een zoekwoord dat ingevuld wordt.
Als je in de top 10 terecht komt is de kans dat men je website bezoekt groot. Daarom willen we dat allemaal.

Sommige ondernemers betalen er gewoon voor en worden door Google bovenin geplaatst. Als je dat niet wilt, dan zul je veel aandacht moeten besteden aan de naam van je website en de zogenoemde metatags en namen van illustraties en foto’s. Daarnaast moeten de teksten en vooral de kopjes boven de teksten helder maken waar je site en je artikelen overgaan. Google zoekt in tekst en niet op plaatjes.

Een belangrijk onderdeel van het vullen en onderhouden van een website is doorlopend in je achterhoofd te houden hoe Google dat vertaalt in het vinden en ranken van jouw website.
Haar fotografie