Portretten particulieren

Fotografie bedrijven

Prijzen fotografie

Portret- en auteursrecht

Studio en bedrijfsadres:


Walther L. Walraven

Walraven Photography

Studio Het Oude Gemeentehuis

T.P. Oosterhoffstraat 1
9883 PJ Oldehove - Netherlands
walraveninnovation@mac.com
http://www.walravenphotography.com

gsm: +31 (0) 6 53 122 571

bgg: +31 (0) 594 5970 75

 • Vind ons op Google +


 • Incasso soms nodig

  Sommige opdrachtgevers maken misbruik van fotografen. Ons werk kan immers niet van tevoren bekeken worden - het moet nog worden gemaakt. Soms komt het voor dat de fotograaf de foto wel mooi vindt maar de opdrachtgever wat anders had gewild. Voor die gevallen bied ik de service om de foto zonder kosten opnieuw te doen.

  Zo een geval heb ik meegemaakt. Bij de reprise was de klant geheel tevreden over het resultaat maar wilde toch niet betalen. Hij had extra kosten gemaakt voor de reprise, zo was de redenatie. Het ging over een groepsportret en de medewerkers moesten inderdaad nog een keer een kwartier terugkomen. Foto's maken is altijd een samenwerking tussen klant en fotograaf. Het is een proces. Dat proces kost tijd van beiden kanten. Een goede voorbereiding helpt om die tijd zo effectief mogelijk te besteden.

  Algemene leveringsvoorwaarden

  Leveringsvoorwaarden belangrijk

  Gelukkig waren mijn leveringsvoorwaarden duidelijk;- ik volg daarbij de richtlijnen van de Fotografen Federatie. Daarin is ondermeer opgenomen dat de factuur bindend wordt als de opdrachtgever binnen 10 werkdagen niet heeft gereclameerd. Met andere woorden na die periode kan er nier meet gesteggeld worden over de prijs en over de levering.

  Van belang is om van te voren vast te leggen dat opdrachten uitgevoerd worden conform de leveringsvoorwaarden. Het beste is als de opdrachtgever daarvoor tekent. Ook is het handig om vast te leggen hoe de factuur wordt gerekend. Op regiebasis;- dwz per gewerkt uur gefactureerd. Of op offertebasis;- dwz door een vooraf vastgesteld bedrag, waarin vermeld staat wat daarvoor wordt gedaan en wat wordt opgeleverd.

  Incasso

  Uiteindelijk is in bovengenoemd geval een incassobureau ingeschakeld. Incassobureaus kunnen wettelijk de kosten bij de wanbetaler leggen. Dat is vaak15% van de factuursom + de kosten van de rechter, als die er ook aan te pas moet komen. De betreffende klant heeft het zover noiet laten komen en heeft de factuur betaald inclusief de incassokosten.

     

  Abonneer op fotografie nieuws

  * verplicht veld

  Onderwerpen

  Blog artikelen