Try it, you'll like it

LINK BUILDING
hoe krijg je meer bezoekers
naar jouw (nieuwe) website

Wat is link building


Link building zijn activiteiten die je kunt uitvoeren om te zorgen dat andere websites verwijzen naar jouw website.
Hoe meer mensen vanuit andere websites naar jouw website surfen, des te hoger Google jouw website waardeert. Vooral als dat vanuit gerenommeerde websites gebeurt.

Anchor tags


Een anchor tekst, ook wel link tekst, link label of link titel genoemd, is een zichtbare, klikbare tekst waarmee een link wordt aangeduid. Een anchor tekst geeft de gebruiker normaal gesproken een bruikbare zeer korte beschrijving van wat hij kan vinden op de pagina waarnaar gelinkt wordt.

Voorbeeld: Walraven fotografie kan solide website voor je bouwen. De link verwijst naar de de pagina waar het bouwen van websites wordt aangeboden en maakt duidelijk wat je kunt verwachten. Een link met lees meer geeft geen informatie.

Linkprofiel


Als (online) marketeer ben je waarschijnlijk wel op de hoogte van het belang van goede links naar je website. Het opsporen van potentiële links en het verkrijgen van deze links is lang niet even makkelijk. Het verkrijgen van nieuwe waardevolle links is vaak een tijdrovend proces. Toch is het een belangrijk onderdeel binnen zoekmachine optimalisatie. Natuurlijk moet je wel goed oppassen voor de updates die Google de laatste tijd heeft doorgevoerd op het gebied van webspam. Met de Google Penguin update is de kwaliteit van een link steeds belangrijker geworden.
Nu is het verkrijgen van nieuwe waardevolle links van belang, maar kijk ook eens naar je bestaande linkprofiel. Wellicht valt hier ook nog veel uit te halen of te verbeteren.

Betaald en onbetaald gevonden worden in Google en Bing
Betaald (zoekmachine adverteren SEA)/ Onbetaald (zoekmachine optimaliseren SEO)

Een goede inzet van zoekmachine marketing is essentieel om online succes te behalen. Zoekmachine marketing biedt veel potentie om veel meer relevant verkeer naar je webshop te genereren. Met de juiste technieken, werkwijzen, een doordachte strategie en een vleugje ambitie streeft Evoworks, als zoekmachine marketing bureau, samen met haar klanten marktleiderschap na. Zoekmachine marketing speelt daar een uiterst belangrijke rol in.
Zoekmachine marketing bestaat uit twee onderdelen. Zoekmachine adverteren en zoekmachine optimalisatie. Het verschil tussen de beide vakgebieden is dat het bij zoekmachine adverteren om betaalde posities binnen de zoekmachine gaat en bij zoekmachine optimalisatie om niet betaalde posities.

Zoekwoorden Primair en Secundair


Mensen die informatie willen typen een zoekwoord in. Zoekje bijvoorbeeld een websitebouwer dan typ je dat woord in. Je zult zien dat er dan meer dan 40.000 resultaten zijn waarvan er een paar in de top tien staan. Uit die top tien maak je een keuze.

Via Google kun je een ranking krijgen van zoekwoorden en dus vooraf zien werkwoord goed en minder goed scoort. Door daar een secundair zoekwoord aan toe te voegen, bijvoorbeeld websitebouwer groningen maak je het aantal zoekresultaten kleiner.
Naast Google (gratis) zijn er bedrijven (betaald) die de raking van zoekwoorden in COMBINATIE MET JOUW CONCURRENTEN analyseren en je zo een mooie mix van zoekwoorden aanbieden. Wordpress heeft een tool (Yoast € 80), waarmee je tijdens het bouwen van je website steeds even kunt controleren hoe dat scoort. Heel handig.

Zit je in een branche waar het lastig is om unieke zoekwoorden te vinden dan is er een probaat middel om via Google Adwords bovenaan te komen. (stel je biedt voor elk klik op jouw product schoonheidsbehandeling € 1,50 en de concurrentie biedt € 1,00 dan sta jij waarschijnlijk bovenaan.)

Bedrijven die zonder advertentie van Google in de top 10 komen, hebben die positie bereikt omdat deze door vele anderen zijn gewaardeerd en vaak bezocht zijn.

Branding; naamsbekendheid; reputatie van je merknaam


Kies de netwerken die jouw type werk/ dienst ondersteunen
Branding is het bekend maken van jouw bedrijf/ activiteit. Ruim 25 % van de mensen gebruikt de sociale media verschillende keren per dag. Daarmee is zijn het een van de beste media om je naamsbekendheid op te bouwen.
Verschaf waardevolle en deelbare informatie
Het hoeft natuurlijk geen betoog, dat je een sterkere merknaam en reputatie creëert als je informatie publiceert die mensen willen delen.
Hefboomeffect via opinieleiders
Een prachtig artikel maken is slechts een kant van de medaille. Als je nieuw bent in de markt en onbekend, dan verdwijnt jouw boodschappen ruis van het internet. Je kunt natuurlijke eigen achterban opbouwen, maar dat kost veel tijd. Veel sterker is het als je opinieleiders kunt betrekken in je boodschap en hun namen en links mag gebruiken. Mensen zijn nu eenmaal idool verslaafd. wetenschappers hebben hun idolen, zo ook teenagers, huisvrouwen, mannen met auto’s enz.
Gebruik sociale campagnes om jouw boodschap te promoten
We leven in een tijd dat organische groei gering is, door het enorme aanbod van informatie. Met campagnes kun je jouw publiek waardevolle incentives bieden. Tegenwoordig worden we bestookt met de prijsvragen-hype. Sleutel is het aanbieden van iets dat echt waardevol is.
Vier manieren (USA) om jouw merk (brand) op sociale media uit te bouwen

Straffen door Google


Een straf van Google betekent dat uw website of pagina zomaar een flink aantal plaatsen kan zakken op de resultatenlijst of er zelfs helemaal uit verdwijnen.
Hoe weet u dat uw website is gestraft door Google? Dat uw website een aantal plaatsen zakt, hoeft immers niet altijd te betekenen dat uw website is gestraft. Het kan ook komen doordat Google zijn algoritme (de manier van zoeken, indexeren en waarderen) voortdurend aanpast.
Stel dat Google eerder inkomende links eerst erg belangrijk vond en dat uw website daarvoor is geoptimaliseerd. Ineens vindt Google die links niet meer zo belangrijk, maar waardeert het juist recensies en testimonials. Dan kan uw website bij het afwaarderen van die links dus ook zakken zonder straf.
 
Handig hulpmiddel: de Panguin tool
Gelukkig bestaat er een handig hulpmiddel om te bekijken of uw website is gestraft door Google: de Panguin tool. De naam verwijst naar twee namen die Google zijn wijzigingen in het algoritme heeft gegeven: Panda en Penguin.
De Panguin tool gebruikt uw Google Analytics gegevens en vergelijkt die met wijzigingen in Google’s algoritme. Hiermee kunt u precies zien welke verandering in het algoritme invloed heeft op uw website. Aan de hand daarvan kunt u maatregelen nemen om uw website weer hoger in de lijst te krijgen.

Uitbesteden aan specialisten


Niemand weet alles en kan alles. Daarom schakelen wij voor bijzondere functionaliteit specialisten in. Net zoals een garage het spuit en uitdrukwerk uitbesteed, werken wij samen met specialisten voor speciale expertise.
Goede bureaus zijn is bijvoorbeeld:

EVOWORKS puur gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie
CYBOX maken creatieve websites en zijn goed in zoekmachine optimalisatie

Social links


Er zijn twee manieren om sociale links te gebruiken.
a. Links die doorverwijzen naar jouw Faceboek, LinkedIn, Dribble, Instagram, Pinterstpagina/ etc.

Je verwijst bezoekers dan naar jouw eigen informatie-media. Mensen kunnen je dan beter leren kennen, dat heeft waarde.

b. De positief werkende relatie: links die de informatie van jouw pagina plaatsen op de Faceboek, LinkedIn/ .. van jouw bezoeker.

Deze methode is veel krachtiger. Jouw bezoeker acteert dan als een positief werkende relatie voor jou in zijn/ haar achterban van relaties.
Stacks Image 336041

Bloggen


Bloggen is een uitstekende manier om je kennis te delen en om aandacht te vestigen op nieuwe producten of diensten. Het is natuurlijk van belang dat de stukjes goed geschreven zijn en waarde toevoegen voor het publiek dat je wilt bereiken. Er is over elk ontwerp al erg veel te vinden op het internet;- dus zorg ervoor dat je iets bijzonders te vertellen hebt.

Google rankt websites hoger die regelmatig nieuwe informatie toevoegen. Blog een keer per week.
Er zijn 2 manieren om mensen die dat willen op de hoogte te brengen van nieuwe artikelen op jouw blog
  • De RSS feed functie. Mensen kunnen zich dan abonneren op jouw blog. Met een RSS app worden jouw volgers dan op de hoogte gehouden via die app, zodra deze op het internet gaan;
  • Via de Email. Daarvoor is het nodig dat mensen zich willen abonneren op jouw blog of nieuwsbrief. Die functie kun je in de blog inbouwen. Tekens als je een nieuw artikel hebt geschreven geef je opdracht om dat aan de mensen te mailen, die op jouw mailinglist staan. Deze manier van werken is gebonden aan privacy- en spamregels. Er wordt daartoe een database opgebouwd met de gegevens van de bezoekers, die zich abonneren op jouw nieuwsbrief. Dit kunnen we uiteraard voor je verzorgen.

Autoriteit Consument en Markt (ACM): Regels voor het verzenden van E-mailberichten

Wat zijn de wettelijke eisen voor het verzenden van elektronische berichten?

Wanneer u berichten verstuurt, moet u aan de volgende eisen voldoen:
1 voorafgaande toestemming: de ontvanger moet toestemming hebben gegeven
2 identiteit: de ontvanger moet zien van wie berichten afkomstig zijn
3 afmeldmogelijkheid: de ontvanger moet zien hoe en bij wie hij zich kan afmelden als hij geen berichten meer wilt ontvangen.

Persberichten


De locale pers moet huis-aan-huis en streekbladen vullen met interessante informatie. Ze zijn blij met stukjes die goed geschreven zijn en fotomateriaal hebben. Nog beter is het zoeken naar online mogelijkheden
Online aandacht = direct op jouw site
De enorme meerwaarde van een plaatsing online is dat de lezer direct naar je site wordt doorverwezen met een link en kan gaan shoppen bij je. Bij de platte media zitten hier helaas nog een paar stappen tussen waardoor de stap naar je webwinkel vaak net niet gehaald wordt.
Hoe vind ik ze?
Via meldingen in platte media (standaard tijdschriften) of via twitter en Facebook kun je bij deze online magazines terecht komen. Je kunt natuurlijk ook zelf naar ze op zoek door te googlen of te kijken bij jouw concurrenten die hier al druk mee bezig zijn geweest. Veel sites hebben een kopje “in de pers’’ of “gezien in de media” waar naast de platte media ook online media staat.

Om thuis te raken in de mogelijkheden kun je overwegen het werkboek voor persberichten aan te schaffen.
(kosten € 18,75)
  • Ondernemen voor webwinkeliers
  • Persberichten voor webwinkeliers
  • Instagram voor webwinkeliers
  • Pinterst voor webwinkeliers
Andere bronnen:
Rechttoe-rechtaan media-advies voor ondernemers
Ten ways to generate free publicity

Artikelen schrijven en plaatsen

We mogen ervan uitgaan dat je in jouw vakgebied goed bent of zelfs een expert. Jouw doelgroep leest vakbladen en bezoekt sites / nieuwssites die interessant voor ze zijn. Verzamel die. En biedt aan de redacties van die vakbladen en sites jouw artikelen aan. Natuurlijk met de vermelding naar een link op jouw site en als het even kan naar de wegpagina die het meest relevant is bij jouw artikel.
Via bijvoorbeeld Wiki House kun je als ontwerper en binnenhuisarchitect artikelen plaatsen. Of via een platform als Wiki ned kun je een auteur worden

Het principe van geven
Bezoekers vinden jouw blog en jouw berichten leuk als je informatie biedt waar ze wat aan hebben. Op die manier krijg je op den duur een “expertstatus”.

Diversiteit (VEEL VERSCHILLENDE IP ADRESSEN)


Kleurgebruik en psychologie


Kleuren hebben invloed op de betrouwbaarheid van een boodschap. Nu mag je de absolute richtlijnen best met een korreltje zout nemen. Maar het goed om te beseffen dat kleuren invloed hebben.
Stacks Image 334167
Stacks Image 334169
Stacks Image 334165